Patates püresi sevenlere müjdeli haber gastronomi uzmanlarından geldi. Artan patates pürenizi dondurucuya atmanızda hiçbir sakınca görülmüyor. Ancak bazı ipuçlarına hakim olmanız ve nasıl saklayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Dondurucu poşetleri veya saklama kapları dondurucuda kullanılmak üzere üretilmiştir. Bu nedenle kalan patates pürenizi daha iyi koruyacak ve dondurucu kokusunun pürenizin üstüne sinmesini engelleyeceksiniz.
Patatesleri soğutmadan dondurucuya koymayın
Sıcak yiyecekleri hiçbir zaman doğrudan buzdolabınıza veya dondurucunuza koymamalısınız çünkü bunlar etrafındaki içerikleri ısıtabilir ve potansiyel olarak gıda güvenliği sorunlarına neden olabilir.
Saklama kabının havasını alın
Patates pürenizi dondurmadan önce dondurucu poşetinden veya saklama kabının içindeki havayı tamamen aldığınıza emin olun.
Patates pürenizden krema ve tereyağını eksik etmeyin
Patatesler kendi başlarına dondurulabilirken, patates püresini krema ve tereyağıyla doldurmak, patateslerin uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu yüzden dondurmak istediğiniz karışımın tereyağlı ya da kremalı olması pürenin ömrü için daha iyi olacaktır.
Dondurulmuş patates yeniden nasıl kullanılır?
Dondurucuya atılmış patatesleri yeniden kullanmadan 1 gece önce dondurucudan alıp buzdolabı kısmına koyun ve gece boyu çözünmesini sağlayın.
İster ocakta, ister mikrodalgada patates pürenizi yeniden ısıtmak için hemen hemen her yöntemi kullanabilirsiniz.
Biraz daha tereyağı veya krema eklemekten korkmayın
Yeniden ısıtmayı bitirdikten sonra patates püresi biraz kuru görünüyorsa, daha kremsi hale getirmek için bir miktar daha tereyağı veya krema ekleyin ve afiyet olsun.